Το γραφείο

Τα «εργαλεία» του γραφείου μας έχουν ως στόχο την έγκυρη αξιολόγηση του ατόμου όσον αφορά στη σύσταση του σώματος του καθώς και τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την υγεία του.

Κάποια από αυτά βοηθούν στην οργάνωση, στην εκπαίδευση και στην κινητοποίηση του ατόμου προς το στόχο που έχει θέσει. Κάθε εργαλείο είναι αποτελεσματικό μόνο όταν χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο και τη σωστή στιγμή. Η χρήση των παρακάτω εργαλείων πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον πελάτη και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 

Ανάλυση σύστασης σώματος με την ΤΑΝΙΤΑ BC418

Η Tanita είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αναλυτών σύστασης σώματος παγκοσμίως. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται ευρέως σε ερευνητικά προγράμματα, σε υγειονομικούς φορείς, κέντρα και ινστιτούτα φυσικής κατάστασης και από επαγγελματίες υγείας.

Η μέτρηση πραγματοποιείται με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης

Μέτρηση λίπους με δερματοπτυχόμετρο Lange

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παρουσία βηματοδότη ή εγκυμοσύνης, η μέτρηση του σωματικού λίπους με τη χρήση βιοηλεκτρικής εμπέδησης δεν ενδείκνυται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το δερματοπτυχόμετρο αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για μετρήσεις υποδόριου λιπώδους ιστού.

Επίσης είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη σε περιστατικά αθλητών.

 

Μέτρηση με μεζούρα των περιφερειών στο σώμα

Τα άτομα που ακολουθούν έναν πιο υγειινό τρόπο ζωής ουσιαστικά βελτιώνουν τη σύσταση του σώματος. Ο καλύτερος δείκτης ότι μειώνεται το σωματικό λίπος είναι ο όγκος του σώματος και τα ρούχα μας. Για να υπάρχει εικόνα μετρούμε τις περιφέρειες μέση, κοιλιά, γοφούς και βραχίωνα. Επίσης εκεί ορίζουμε τους στόχους. Σημαντικό δεν είναι κάποιος να χάσει βάρος, αλλά να νιώθει καλά με το σώμα του.

Μέτρηση ύψους

Μια αξιόπιστη μέτρηση του ύψους είναι απαραίτητη για τον σωστό υπολογισμό του BMI όπως επίσης και την έγκυρη μέτρηση της σύστασης του σώματος. Ακόμη, αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη ανάπτυξης σε ανήλικα άτομα.

Ημερολόγιο τροφίμων

Το ημερολόγιο τροφίμων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον πελάτη αλλά και για τον διατροφολόγο που τον παρακολουθεί. Στον πελάτη, προσφέρει οργάνωση και δομή, ενώ συνήθως τον βοηθά να συνεχίσει στον κατάλληλο δρόμο όταν προσπαθεί να μειώσει ή να διατηρήσει το βάρος του.

imerologio-trofimwn

Βοηθά επίσης και το διατροφολόγο, αφού με αυτό μπορεί να έχει μια πιο λεπτομερή εικόνα των επιλογών και των διατροφικών συνηθειών του πελάτη. Κατά αυτό τον τρόπο, η καθοδήγηση του γίνεται πιο αποτελεσματική.

Καθώς, σε ορισμένα περιστατικά, θεωρούμε ότι το ημερολόγιο τροφίμων αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο, το γραφείο μας έχει σχεδιάσει και παρέχει το δικό του ημερολόγιο τροφίμων το οποίο είναι ιδιαίτερο εύχρηστο.

 

Προπλάσματα τροφίμων

Τα προπλάσματα τροφίμων είναι αληθοφανή μοντέλα που έχουν το πραγματικόμέγεθος αλλά και τα οπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων που απεικονίζουν.

Αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο διατροφικής εκπαίδευσης αφού με άμεσο τρόπο μπορούν να καταστήσουν σαφή την ποσότητα του εκάστοτε τροφίμου.