Group Coaching

fb-teaser2

Μια καινοτόμος υπηρεσία

«Πάλι ξεκινάς δίαιτα; Κάθε τρεις και λίγο αυτό κάνεις… Πότε θα το πάρεις απόφαση ότι δεν θα τα καταφέρεις;»

«Είχες μια δύσκολη μέρα σήμερα, από το πρωί ως το βράδυ δουλεύεις… Και να πω ότι αξίζει τον κόπο και το χρόνο σου… Λες να πάρουμε μια πίτσα να αράξουμε στον καναπέ;»

«Έλα μωρέ, είναι τα γενέθλια της κολλητής σήμερα, θα την προσβάλλεις αν δεν πάρεις το γλυκό! Από αύριο πάλι στη στέρηση έτσι κι αλλιώς»

Αυτός είναι ένας τυπικός διάλογος στο κεφάλι ενός ανθρώπου που προσπαθεί να χάσει το βάρος που δεν θέλει πια να κουβαλάει πάνω του. Ποιος είναι ο λόγος που ξεκινάμε και σταματάμε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους συνέχεια; Τι είναι αυτό που μας κάνει να μην μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε απλές οδηγίες που γνωρίζουμε ότι θα μας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: το μυαλό μας. Ναι, ακριβώς. Το μυαλό μας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι αυτός που μετατρέπει όλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από το περιβάλλον (εσωτερικό και εξωτερικό) σε εντολές. Είναι, πλέον, αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι τα συναισθήματά μας έχουν προκληθεί από μια σειρά σκέψεων (και το αντίστροφο), με αποτέλεσμα να οδηγούν σ ε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Το Lifestyle & Diet Coaching εστιάζει στην εκπαίδευση του μυαλού μας, ώστε να κάνουμε την αλλαγή μόνιμη. Βάζουμε στόχους, οι οποίοι προέρχονται από τον ίδιο τον πελάτη, όχι από εμάς. Ως diet coach δεν παρεμβαίνω στο πλάνο που θέτει ο ίδιος, αλλά κατευθύνω κατάλληλα το Διατροφικό Πρόγραμμα με βάση την προσωπικότητα, τις αξίες του, τον στόχο του και την καθημερινότητά του.

Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να χάσει 5 κιλά, δεν εστιάζουμε στον αριθμό, αλλά στο νόημα που υπάρχει για τον κάθε πελάτη πίσω από την απώλεια αυτών των κιλών. Πώς θα αισθάνεται τότε; Τι θα κάνει διαφορετικά στην καθημερινότητά του που τώρα δεν κάνει; Πώς θα είναι διαφορετικά δομημένη η ζωή του; Με αυτό τον τρόπο, η αλλαγή θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και το άτομο βιώνει την αίσθηση της ικανοποίησης μέσω της επίτευξης του δικού του στόχου, αναπτύσσει, δηλαδή, τη συναισθηματική ευεξία του. Ο τελικός στόχος, βέβαια, είναι ότι το άτομο αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο της ζωής του και της συμπεριφοράς του απέναντι στο φαγητό.

Μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας, ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους για 2 ώρες γεμάτες σκέψεις, ακούσματα, συναισθήματα… Το πόσα θα αποκαλύψει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, όμως η εχεμύθεια μέσα στο γκρουπ, που απαιτεί η φιλοσοφία του coaching, προάγει την αίσθηση της ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ των ατόμων της ομάδας. Μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε με άλλους ανθρώπους και συνειδητοποιούμε ότι βοηθώντας τους άλλους, βοηθάμε τον εαυτό μας.

Τι έχεις να κερδίσεις επιλέγοντας το ομαδικό coaching:

Η ομάδα προσφέρει υποστήριξη.
Ακούς και άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις με εσένα και διαπιστώνεις ότι δεν είσαι ο μόνος που έχει τέτοιες σκέψεις και συναισθήματα. Πολλοί πελάτες μου λένε ότι βιώνουν μια αίσθηση ανακούφισης μέσα στην ομάδα.

Η ομάδα προσφέρει ένα αντηχείο.
Όταν μιλάς πχ. για έναν τσακωμό που είχες με τον σύντροφό σου, τα μέλη της ομάδας μπορούν να δουν διάφορα πράγματα μέσα από τον τρόπο που περιγράφεις το γεγονός, τα οποία εσύ που βιώνεις την κατάσταση, δεν μπορείς να δεις. Λαμβάνεις, με αυτό τον τρόπο, μια μεγάλη γκάμα αντιλήψεων για την κατάσταση και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις καλύτερα τα προβλήματά σου.

Η ομάδα μπορεί να σε παρακινήσει να προχωρήσεις.
Πολλές φορές, όταν ακούμε τι έχουν καταφέρει τα άλλα μέλη της ομάδας, μπορεί να μας κινητοποιήσει κι εμάς να προχωρήσουμε.

Η ομάδα μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις κοινωνικές δεξιότητες.
Το σίγουρο είναι ότι βοηθούν να μειωθεί η αίσθηση της απομόνωσης και, ταυτόχρονα, δίνουν τη δυνατότητα εξάσκησης της επανασύνδεσης με άλλους ανθρώπους. Καθώς ανοίγεσαι και μοιράζεσαι με την ομάδα και, ταυτόχρονα, αποδέχεσαι και όλα τα μέλη της ομάδας, μαθαίνεις να επικοινωνείς σε ένα διαφορετικό επίπεδο με τον εαυτό σου και τους άλλους.

Η ομάδα προσφέρει ένα δίκτυ ασφαλείας.
Μπορείς να ακονίσεις ικανότητες, όπως να λες την αλήθεια σου, να είσαι αυθεντικός και να παίρνεις ρίσκα. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σου και, μέσω της «μεταφοράς γνώσης», αυτό είναι εμφανές σε όλες τις σχέσεις και καταστάσεις στη ζωή σου.

Η ομάδα μπορεί να σε διδάξει διάφορα για τον εαυτό σου.
Σκέψου ότι το κάθε άτομο κρατά έναν φανταστικό καθρέπτη, όπου μπορείς να δεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια των άλλων. Επιπλέον, σε αυτό το υποστηρικτικό περιβάλλον, λαμβάνουμε ανατροφοδότηση (feedback) από τα μέλη της ομάδας και, επομένως, μπορείς να έχεις επίγνωση του εαυτού σου από διαφορετικές οπτικές, δικές σου και των άλλων.

Η κάθε ομάδα έχει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της.
Τα άτομα μέσα στην ομάδα σέβονται ο ένας τον άλλον και τον προστατεύουν, μέσα από τη δέσμευσή τους να συμμετέχουν ενεργά, ακόμα κι όταν ακούν τους άλλους να μοιράζονται τις δικές τους ανησυχίες. Δημιουργείται, έτσι, μια φυσιολογική διαδικασία ενισχυμένης αποδοχής του εαυτού και των άλλων. Επιπλέον, σε αυτό το υποστηρικτικό περιβάλλον, λαμβάνουμε

Το ομαδικό coaching έχει μικρότερο κόστος από τις ατομικές συνεδρίες.

Τι είναι το πρόγραμμα «Αλλαγή Μαζί»

group-coaching

Το πρόγραμμα «Αλλαγή Μαζί» είναι ομαδικό coaching, που αποτελείται από 4-6 μέλη και έναν εκπαιδευμένο coach. Μέσα από το πρόγραμμα θα λάβεις όλη την υποστήριξη, την αγάπη και την διακριτική καθοδήγηση που χρειάζεσαι για να βρεις τον πιο ωραίο και υγιή εαυτό σου. Θα κάνω κάθε προσπάθεια να δημιουργήσω ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον ώστε να αναπτύξεις την επίγνωση και αυτογνωσία σου και να αναλάβεις την ευθύνη της «μάθησης» αυτής.

Για να έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα από το πρόγραμμα «Αλλαγή Μαζί» θα πρέπει: Να είσαι έτοιμος να αναλάβεις δράση για αλλαγή συνηθειών.

  • Να είσαι έτοιμος να διαχειριστείς αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές, πεποιθήσεις και ενέργειες που σε κρατούν πίσω.
  • Να είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις νέες ιδέες ή τρόπους να κάνεις πράγματα και να μάθεις από αυτή την εμπειρία.
  • Να είσαι προετοιμασμένος να διαθέσεις το χρόνο μεταξύ των συνεδριών ώστε να δουλέψεις πάνω σε ό,τι νέο έχεις μάθει και τις ενέργειες που θα έχουν οριστεί για να επέλθει η αλλαγή.
  • Να σέβεσαι τις ιδιαιτερότητες, διαφορετικούς τρόπους σκέψης και έκφρασης των υπολοίπων μελών της ομάδας. Πάντα μαθαίνουμε από τους άλλους!

Γνωρίστε τους coaches σας

Μυρτώ- Μαρία Μυλωνά, Nutrition & Lifestyle Coach

Η Μυρτώ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής της Θεσσαλονίκης. Πρώτη φορά εργάστηκε στο εξωτερικό με την Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας της Ολλανδίας το 2003 μετά από υποτροφία που πήρε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Κατά τη διάρκεια των αγώνων εκπόνησε εργασία με τίτλο «Προϊόντα της μέλισσας στην αθλητική απόδοση», εργασία η οποία διακρίθηκε και της χάρισε θέση στην Ελληνική Ερευνητική Εταιρεία Επιστημονικής Διατροφής Αθλητών.

Το 2007 πήρε το master practitioner diploma for eating disorders &obesity στο Λονδίνο (National Center for Eating Disorders). Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση European Institute of Nutritional

Medicine (EINuM) και σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της προσωπικής συμβουλευτικής, life coaching. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές του NLP (nlp practitioner- INLPTA).

Από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαϊδάρι (Πρότυπο Ιατρικό Κέντρο Χαϊδαρίου). Επίσης, υπήρξε για ενάμισι χρόνο ενεργά διαιτολόγος στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και έκτοτε παραμένει επιστημονικός συνεργάτης. Έχει συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “COSI”, το οποίο είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με τη συχνότητα της παιδικής παχυσαρκίας, η οποία διεξήχθη από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Έχει παρουσιάσει διάφορες εργασίες σε συνέδρια και σε ημερίδες και έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε διάφορες εκδηλώσεις.

Είναι μέλος του πανελλήνιου συλλόγου διαιτολόγων Ελλάδος, μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής (EINuM), μέλος του επιστημονικού κέντρου μελισσοθεραπείας Ελλάδος και του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών Ελλάδος (ΙΔΜΕ).

Βάσια Μανίκα, Diet/ Wellness Coach

Η Βάσια είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, τα τελευταία 13 χρόνια. Το πάθος της και η αγάπη της για την Υγεία, Ευεξία και Τροποποίηση της Σχέσης με το Φαγητό, την οδήγησε στην εξέλιξή της ως Life & Wellness Coach από το 2013. Θεωρεί ότι η συνεχιζόμενη εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι είναι απαραίτητη και εξακολουθεί να εκπαιδεύεται από την Dynamic Equilibrium SystemTM και άλλες πιστοποιημένες σχολές. Είναι NLP Practitioner, mBIT (multiple Brain Integration Techniques) Professional Coach και έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής, Positive Psychology, Coaching και πολλών άλλων.

Παράλληλα, λατρεύει τη φυσική δραστηριότητα και είναι
συνιδιοκτήτρια της σχολής χορού “Latina Loca” από το
2007, διδάσκει latin χορούς, Zumba® και είναι μαθήτρια
του Wing Chun (Kung Fu). Η ιδιαίτερη εργασιακή της
εμπειρία περιλαμβάνει εκλεκτές συνεργασίες με Διατροφικά και Fitness Κέντρα (πολυτελή spa, boutique fitness clubs, catering υγιεινής διατροφής κα). Έχει μεγάλη εμπειρία ως Food Marketing Specialist and Consultant σε εταιρία υπηρεσιών ευεξίας και διατροφής και έχει εργαστεί ως διαιτολόγος στην Ε.Ρ.Τ.

Είναι η πρώτη coach ανάμεσα στους διαιτολόγους και η υπεύθυνη της “Diet Coaching” προσέγγισης, που δουλεύει τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομάδες που αναζητούν σταθερές αλλαγές στον τρόπο ζωής, νέες υγιεινές συνήθειες και συμπεριφορές και αρμονικές σχέσεις με τον εσωτερικό εαυτό. Είναι περήφανο μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, INLPTA (International NLP Trainers Association), EMCC (European Mentoring & Coaching Council), ICF (International Coaching Federation) και IPPA (International Positive Psychology Association).