Τζένη Λάζου

tzeni

Η Ευγενία Λάζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας της Κρήτης.

Έχει συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα του οργανισμού Εκπαίδευσης δια βίου Μάθησης «Αξιολόγηση Διατροφικής Παρέμβασης μέσω Διαδικτύου σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Κρήτης», Υποέργο 7 της πράξης με τίτλο «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ-Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο ΤΕΙ Κρήτης».

Από το 2016 παρακολουθεί τον εκπαιδευτικό κύκλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο ‹‹Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, το Life Coaching και το Mentoring›› εφοδιάζοντάς την με τεχνικές επικοινωνίας στα περιστατικά που παρακολουθεί. Παράλληλα, από το 2017 παρακολουθεί το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‹‹Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη›› του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας στη φαρέτρα της κατάλληλες γνώσεις να διαχειριστεί περιστατικά που σχετίζονται με το αντικείμενο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Από το 2017 είναι συνεργάτης στο Διαιτολογικό γραφείο της κ. Μυρτώ Μυλωνά όντας παράλληλα εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής & Προσωπικής ανάπτυξης ‹‹Ψυχοδός››.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε σχολεία της περιφέρειας, στους γονείς και στα παιδιά, με θεματολογία την παιδική διατροφή. Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία για θέματα διατροφής. Επίσης αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες που ενημερώνουν για θέματα Διατροφής και Υγείας. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.