service1Ομαδικές Συνεδρίες

Οι ομάδες αφορούν ανθρώπους που έχουν προβλήματα βάρους και έχουν «μπουχτίσει» από δίαιτες. Αφορά άτομα που ξεκινάν κάθε Δευτέρα ή κάθε πρωί δίαιτα και την καταλύουν μέσα σε λίγες μέρες ή ώρες. Αφορά μόνιμα διαιτώμενους αλλά υπέρβαρους που θέλουν να δουν το θέμα με το βάρος τους, διαφορετικά. Βλέπεις πολλοί πιστεύουν ότι η ζωή τους θα αλλάξει όταν αλλάξει το βάρος τους, αλλά η αλήθεια είναι ανάποδα: για να αλλάξει το βάρος χρειάζεται πρώτα να αλλάξεις τη ζωή σου. Αφορά λοιπόν, ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν , ξέρουν τι πρέπει να τρώνε, ξέρουν να κάνουν διατροφή αλλά το πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπαίνουν σε δράση. Το πρόγραμμα βοηθά να καλύψουμε το κενό από το «ξέρω» τι πρέπει να κάνω μέχρι το «κάνω» αυτό που πρέπει. Προϋπόθεση επίσης είναι να υπάρχει διάθεση και θάρρος να  ακούσουν οι άνθρωποι τι έχουν να τους πουν τα κιλά τους, να δουν τη σχέση τους με το σώμα τους και με τη τροφή και να αναλάβουν οριστικά την ευθύνη τους.

Το επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι οι ομάδα σε βοηθά να αναπτύξεις κοινωνικές δεξιότητες. Τα άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα βάρους συνήθως βιώνουν και μια αίσθηση απομόνωσης, απομάκρυνσης.  Στα ομαδικά προγράμματα δίνετε η δυνατότητα εξάσκησης και επανασύνδεσης με άλλους ανθρώπους που ουσιαστικά είναι τροφή για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Έχω δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για να προπονηθείς να λες την αλήθεια σου, να είσαι αυθεντικός και να παίρνεις ρίσκα και σε διδάξει διαφορά για τον εαυτό́ σου. Η ομάδα λειτουργεί σαν έναν φανταστικός καθρέπτη, οπού μπορείς να δεις τον εαυτό́ σου μέσα από́ τα ματιά των άλλων.

Ο τελικός στόχος, βέβαια, είναι ο κάθε ένας να αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο της ζωής του και της συμπεριφοράς του απέναντι στο φαγητό́ και σε άλλες δράσεις σχετικές με την υγεία όπως η κατανάλωση νερού, η άσκηση, η διαχείριση του άγχους, η κατανάλωση τσιγάρου ή αλκοόλ . Το πρόγραμμα σε βοηθά  να αναλάβεις ευθύνες, σε καθοδηγεί στον κόσμο της ενσυνειδητότητας και της αυτοεπίγνωσης. Σε καθοδηγεί να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου, βοηθώντας να βρεις το δομικό της συστατικό που είναι η αυτό-αποτελεσματικότητα και να κερδίσεις μικρές νίκες που θα σε οδηγήσουν σε ρεαλιστικούς στόχους. Η διαδικασία σε υποστηρίζει να θέσεις τα θεμέλια για μια ζωή γεμάτη αυτοπεποίθηση αξιοποιώντας τα δυνατά σου στοιχεία για να είσαι σε θέση να ξεπεράσεις οποιαδήποτε εμπόδια που δεν είναι τίποτα άλλο από  ευκαιρίες  για μάθηση και εξέλιξη

Το πλαίσιο των ομαδικών συναντήσεων έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα αφορά ομαδικές συναντήσεις (συνήθως 8) συνολικού χρόνου 16 ωρών, 2ώρες ή 3ώρες συναντήσεις ανάλογα με τη δυνατότητα των συμμετεχόντων και πάντα κατόπιν συνεννόησης. Η ομάδα αποτελείται από 5-8 μέλη και έναν εκπαιδευμένο Health Coach.

Αναλυτικότερα:

  1. Όλα τα μέλη επιλέγονται μετά από μια σύντομη δωρεάν συνεδρία που λειτουργεί σαν συνέντευξη. Μπορεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης ή τηλεφωνικά και ο χρόνος της δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά.
  2. Είναι απαραίτητη γιατί είναι σημαντικό ώστε να καταλάβουμε και οι δυο αν είμαι σε θέση να βοηθήσω και αν η ομάδα είναι κάτι που ταιριάζει και απαντά στις ανάγκες και τις προσδοκίες σου. Έτσι θα σου κάνω ερωτήσεις που θα βοηθήσουν να ταυτοποιήσεις τις ανάγκες σου, να καταλάβεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, τις επιθυμίες που έχεις, τα εμπόδια και το βαθμό ετοιμότητας για την αλλαγή.
  3. Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες (περίπου 2-3 το μήνα). Μέσα από τις συναντήσεις ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους, μοιραζόμαστε σκέψεις, ακούσματα, συναισθήματα και γνώσεις ώστε η δράση μας να είναι πιο αποτελεσματική…
    Τι και πόσα θα αποκαλύψει ο καθένας είναι καθαρά́ προσωπική υπόθεση, όμως συνειδητοποιούμε ότι βοηθώντας τους άλλους, βοηθάμε τον εαυτό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε καλώντας στο 2105322383 ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και τις ερωτήσεις σας στη φόρμα επικοινωνίας ακολουθώντας το link:   https://www.myrtomylona.gr/contact/ και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.