Ο τόπος

Σε ένα μικρό παραδοσιακά οικογενειακό αγρόκτημα στην Κύμη της Εύβοιας στην Ελλάδα   δυο αδέρφια καλλιεργούν με μεθόδους πιστοποιημένης βιολογικής γεωργίας, συκιές, και ελαιόδεντρα. Οι ίδιοι προσωπικά πραγματοποιούν όλες τις εργασίες, από την καλλιέργεια και την συγκομιδή μέχρι την τελική συσκευασία του προϊόντος που κρατάτε στα χέρια σας.

Η διαδικασία

Τα εξαιρετικής ποιότητας σύκα Κύμης ανοίγονται και στεγνώνουν για μερικές μέρες στον ήλιο του Αυγούστου και την ευεργετική αύρα του Αιγαίου. Προσοχή δεν γίνεται θείωση και δεν πραγματοποιείται ουδεμία φαρμακευτική παρέμβαση σε όλη τη διαδικασία.
Η παστερίωση γίνεται παραδοσιακά σε βραστό νερό με φύλλα δάφνης.

Τα υλικά

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να αναμειχθούν με τα αποξηραμένα σύκα, είναι   βιολογικά και προσεγμένα ποιοτικά, όπως τα δαμάσκηνα Σκοπέλου και τα καρύδια Κύμης.

Τo τελικό προϊόν

Το τελικό προϊόν, δεν περιέχει ίχνος συντηρητικού και για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να φυλάσσεται στην συντήρηση του ψυγείου, όπου μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και για ένα χρόνο.

Διατροφική Αξία 

Ένας διατροφικός θησαυρός με αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Εξέχουσα θέση τα “καλά” λιπαρά που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτική δράση, θα μπορούσαν να κατατάσσουν το συκούμι στις τροφές “φάρμακο”. Τροφή που ευφραίνει καρδία (τέρψη) και το σώμα (υγεία).

 

Συσκευάζεται και διατίθεται κατόπιν παραγγελίας 
Τιμή Συσκευασία 220gr – 12€

 

Επικοινωνία για παραγγελίες στο 6976643993 & 6977243010
nutritional facts sykoumi.fw