Ανάλυση σύστασης σώματος με την ΤΑΝΙΤΑ BC418

Η Tanita είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αναλυτών σύστασης σώματος παγκοσμίως. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται ευρέως σε ερευνητικά προγράμματα, σε υγειονομικούς φορείς, κέντρα και ινστιτούτα φυσικής κατάστασης και από επαγγελματίες υγείας.

Η μέτρηση πραγματοποιείται με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης.

Μέτρηση λίπους με δερματοπτυχόμετρο Lange

Μια εύκολη και γρήγορη εφαρμογή για αξιολόγηση του σωματικού λίπους όταν δεν ενδείκνυται η μέθοδος της βιοηλεκτρικής εμπέδησης.

Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής είναι πως το υποδόριο λίπος που μετράμε μέσω των πτυχών του δέρματος σε συγκεκριμένα σημεία, δίνει μια ακριβή εικόνα της συνολικής ποσότητας του λίπους στο σώμα. Είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη σε περιστατικά αθλητών. 

Το δερματοπυχόμετρο Lange μαζί με το Harpenden είναι ένα από τα πιο έγκυρα εργαλεία για την μέτρηση δερματοπτυχών.

Μέτρηση με μεζούρα των περιφερειών στο σώμα

Τα άτομα που ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ουσιαστικά βελτιώνουν τη σύσταση του σώματος. Ο καλύτερος δείκτης ότι μειώνεται το σωματικό λίπος είναι ο όγκος του σώματος και τα ρούχα μας. Για να υπάρχει εικόνα μετρούμε τις περιφέρειες μέση, κοιλιά, γοφούς και βραχίονα. Επίσης εκεί ορίζουμε τους στόχους. Σημαντικό δεν είναι κάποιος να χάσει βάρος, αλλά να νιώθει καλά με το σώμα του.

Μέτρηση ύψους

Μια αξιόπιστη μέτρηση ύψους είναι από τις πιο εύκολες τεχνικές για τον σωστό υπολογισμό του Δείκτη Μάζας Σώματος (Body Mass Index – BMI),  που είναι μία γενική ιατρική ένδειξη για την κατάταξη του βάρους. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η χρήση του σε ανήλικα άτομα γιατί είναι ένας  σημαντικός δείκτη για τον υπολογισμό ανάπτυξης .

Ημερολόγιο τροφίμων

Το τι τρώμε είναι σημαντικό. Όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουν αυτό. Παρόλα αυτά λίγοι μόνο άνθρωποι γνωρίζουν τι πραγματικά τρώνε. Οι περισσότεροι έχουν μια εντύπωση που αρκετές  φορές είναι υπερ ή πιο συχνά υποεκτιμημένη.

Για  οποιονδήποτε θέλει πραγματικά να εξατομικεύσει και να βελτιώσει την διατροφή του ή τις συνήθειες του το πρώτο δραστικό βήμα είναι να το παρατηρήσει. Μετά να το συνειδητοποιήσει , να το αποδεχτεί και στη συνέχεια να κάνει μικρές δράσεις για να αρχίζει να το αλλάζει.

Πώς κρατάμε ένα ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων και πως μπορεί να Βοηθήσει:

  • Γράφετε ότι τρώτε ή πίνετε σε διάστημα 15’ από την κατανάλωση του.
  • Αν περιμένετε ως το τέλος της μέρας είναι πιθανό κάτι να διαφύγει.
  • Βάζετε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε. Που, Πως, Τι, Πόσο πεινούσα.
  • Όσο ασήμαντες και αν φαίνονται οι λεπτομέρειες μπορούν να βοηθήσουν να καθοριστούν μοτίβα συμπεριφοράς.
  • Μετρήστε τις ποσότητες που καταναλώνετε. Είτε χρησιμοποιώντας σκεύη είτε ζυγίζοντας τες.
  • Μην γράφετε απλά τι φάγατε σκεπτόμενοι ότι η ποσότητα δεν χρειάζεται να καταγραφεί ή ότι θα το θυμάστε.

Τελικά το ημερολόγιο καταγραφής:

  • Μπορεί να εντοπίσει προβληματικά μοτίβα διατροφής.
  • Λειτουργεί σαν αρχείο των συνηθειών διατροφής.
  • Η αναδρομή του θα βοηθήσει να πάρετε την ευθύνη για την αλλαγή των ανθυγιεινών συνηθειών.
  • Με τον καιρό θα μάθετε να υπολογίζεται τις μερίδες σας «με το μάτι» χωρις να χρειάζεται να τις μετράτε.

Προπλάσματα τροφίμων

Τα προπλάσματα των τροφίμων είναι πλαστικά αντίγραφα τροφίμων που τα χρησιμοποιούμε για την εξοικείωση των πελατών με τις μερίδες. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση και για δράσεις σε ομάδες ή σε παιδιά.