Ομάδες Υποστήριξης

Μόνοι μας πάμε γρήγορα, μαζί πάμε μακριά!

Αυτή η φράση περιγράφει όλη την φιλοσοφία των ομάδων υποστήριξης. Ότι δηλαδή αξιοποιούμε την δύναμη του “μαζί” με την έννοια της αλληλοδέσμευσης και υποστήριξης ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας και κυρίως να αναπλαισιώσουμε την σχέση με τον εαυτό μας!

Το πλαίσιο φτιάχτηκε χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα από τους Ανώνυμους Υπερφάγους και τα ομαδικά προγράμματα των weight watchers και συμπληρώθηκε με νέες τεχνικές του group coaching καταλήγοντας κάποια χρόνια μετά σε ένα δοκιμασμένο, πρωτοπόρο και κυρίως αποτελεσματικό ομαδικό σύστημα υποστήριξης. Γιατί έτσι και αλλιώς οι άνθρωποι βρίσκουμε μεγάλη δύναμη όταν αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας.

Το κάθε άτομο αξιολογεί τον τρόπο που τρέφεται, πόσο κινείται, πως κοιμάται και πως σκέφτεται γιατί η επιστήμη έχει δείξει ότι όλα αυτά επηρεάζουν τη σωστή ρύθμιση του βάρους.

Μέσα από τις συναντήσεις μας επιδιώκουμε ουσιαστική αλλαγή  του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς μέσω των  οποίων αντιμετωπίζονται:

  • οι λόγοι που οδηγούν στην αύξηση του σωματικού βάρους
  • οι φαύλοι κύκλοι που διαιωνίζουν το πρόβλημα (δίαιτα – υπερφαγία)
  • η κατανάλωση φαγητού υπό συναισθηματική πίεση
  • η χρήση του φαγητού ως τρόπου επίλυσης προβλημάτων
  • η αρνητική σχέση με το σώμα

Η ομάδα υποστηρίζει και κρύβει μια δυναμική που βοηθά να χτιστούν υγιείς συνήθειες ζωής που ξεφεύγουν από το «τι θα βάλεις στο πιάτο σου» και περιχαρακώνουν την επιτυχία.

Frequently Asked Questions

Απαντάμε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις

Κάθε πότε γίνονται αυτές οι ομάδες;

Οι ομάδες υποστήριξης γίνονται κάθε εβδομάδα, στο διαιτολογικό μας κέντρο, στο Χαϊδάρι. Αν και η δυναμική της άμεσης επαφής είναι μοναδική, λόγω της ζήτησης αλλά και των συνθηκών διοργανώνουμε και διαδικτυακές ομάδες.

Η συμμετοχή προϋποθέτει μηνιαία συνδρομή;

Όχι απαραίτητα. Η ομάδα μας πιστεύει στην δέσμευση και την συστηματικότητα, γι αυτό και από το 2016 που διοργανώνουμε τις ομάδες συστήνουμε την μηνιαία συνδρομή. Αν παρόλα αυτά θέλεις να μιλήσεις χωρίς να είσαι μέλος, αρκεί να μας ενημερώσεις μια μέρα πριν και μπορείς να έρθεις. χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση.

Τι ακριβώς κάνουμε εκεί;

Ακολουθώντας δοκιμασμένα και αποτελεσματικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση του βάρους, η κάθε ομάδα είναι ένας πυρήνας ενδυνάμωσης. Θα ζυγιστείς, θα επιβραβευτείς, θα δεσμευτείς. Και, θα συζητήσεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, θα ακούσεις ανάλογες ιστορίες από τους υπόλοιπους, θα δώσεις και θα πάρεις στήριξη.

Πρέπει το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθώ να το έχει φτιάξει η Μυρτώ Μυλωνά;

Φυσικά και όχι. Οι ομάδες υποστήριξης αφορούν όλους όσους νώθουν ότι έχουν να κερδίσουν από αυτές και να προσφέρουν σε αυτές. Καμία άλλη δέσμευση.

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και να ξεκινήσεις άμεσα. 

Απλά, πάτησε εδώ.

Πότε ξεκινάνε οι ομάδες;

Αν και η γενική απάντηση είναι “όποτε χρειάζεται”,πάντα ανακοινώνουμε την έναρξη του επόμενου κύκλου. 

Ακολούθησέ μας στο Facebook για να μαθαίνεις άμεσα τις ημερομηνίες αλλά και τα νέα μας.