- ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα καρέ
- 3 κουταλιές σκόνη κακάο
- ½ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα λιωμένη
- ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφής βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύτε όσο είναι απαραίτητο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Μπορείτε να σερβίρετε απευθείας ή να το αφήσετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρούτα εποχής της επιλογής σας.
- ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα καρέ
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- ¼ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες
- 1 κουταλάκι δυόσμο σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- Τρίμματα μαύρης σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφής βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το τρίμμα σοκολάτας και ανακατεύετε όσο είναι απαραίτητο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνετε το μίγμα σε σκεύος κατάλληλο για ψύξη μαζί με το τρίμμα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Υστέρα στρώνετε ομοιόμορφα στο σκεύος.
Αφήνετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή όλη νύχτα.
- ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα καρέ
- 1 ώριμη μπανάνα
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- λάδι καρύδας
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- Κομμάτια καρύδι
- Νιφάδες καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφής βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το καρύδι και τις νιφάδες καρύδας και ανακατεύετε όσο είναι απαραίτητο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνετε το μίγμα σε σκεύος κατάλληλο για ψύξη με αντικολλητικό χαρτί και στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα.
Πασπαλίζετε με το καρύδι και τις νιφάδες καρύδας ή με ότι άλλο επιθυμείτε.
Παγώνετε για τουλάχιστον 3 ώρες και σερβίρετε κόβοντας σε τετράγωνα.
- ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα καρέ
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
- φλιτζάνι αλεύρι
- ¼ φλιτζάνι κακάο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 oC.
Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφής βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύτε όσο είναι απαραίτητο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ με το υγρό μίγμα μέχρι να δέσουν.
Ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί 8×8 και ψήνετε για 20-30 λεπτά.
Πριν το κόψετε κομμάτια και το σερβίρετε, αφήστε το λίγο να κρυώσει.
Συνταγή από:
http://bzfd.it/2uOaPxy