Η κουλτούρα της δίαιτας, με την έννοια της στέρησης  του φαγητού, όπως αυτή πωλείται στην βιομηχανία του αδυνατίσματος δεν δουλεύει… τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. H ρύθμιση του βάρους δεν ξεκινά από το πιάτο μας αλλά ξεκινά από το μυαλό μας.  Στο κεφάλι μας, όπου κατοικούν οι πεποιθήσεις μας, που οδηγούν στις επιλογές, που μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε σήμερα.  Γιατί αυτό που είμαστε είναι αποτέλεσμα μικρών καθημερινών 1000άδων επιλογών που κάνουμε καθημερινά. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δουλέψουμε στη ρίζα του προβλήματος με λίγο θεωρία και περισσότερο βίωμα… Θα μάθεις πώς έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή και πώς να καλύψεις το κενό από το «ξέρω» στο «κάνω». Θα βάλεις σε εφαρμογή και δράση όλα όσα γνωρίζεις και δουλεύουν. Γιατί η αλλαγή χρειάζεται δράση. Δεν μας λείπει η γνώση αλλά η συστηματική εφαρμογή. Μάζεψα λοιπόν τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τα αποτελέσματα μου και τα έβαλα σε αυτό το πολύ αγαπημένο μου πρόγραμμα που είναι το πρώτο μέρος της σειράς «Πρώτα Δυνατοί και μετά αδύνατοι». Αυτό το πρόγραμμα δε θα σου προσφέρει μόνο γνώση που χρειάζεσαι αλλά θα σε βάλει στη διαδικασία της δράσης καθώς είναι κυρίως βιωματικό. Είμαι η Μυλωνά Μυρτώ – Μαρία , διατροφολόγος- διαιτολόγος εξειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές και πιστοποιημένη Health&Wellness Coach .Δηλώνω ότι αγαπώ τη δράση και απολαμβάνω τις αλλαγές. Εμπνέομαι από τις ιστορίες των ανθρώπων και δεν σταματώ να μαθαίνω και να εκπαιδεύομαι. Θεματικές Ενότητες:
  1. Εισαγωγή (4 Βίντεο-μαθήματα – Χρόνος: 47 λεπτά)
Στην ενότητα αυτή θα κάνεις μια πρώτη εισαγωγή στην θεωρία της αλλαγής και στη θετική νοοτροπία που θα αρχίσεις να προπονείς μέσα από το πρόγραμμα. Είναι η ενότητα που σε προετοιμάζει για όσα θα επακολουθήσουν
  1. Τι σε κρατάει πίσω (5 Βίντεο-μαθήματα – Χρόνος: 54 λεπτά)
Στην ενότητα αυτή θα ακούσεις ή θα ανακαλύψεις μόνος σου τις απαντήσεις σε αυτά τα “γιατί” εγώ δεν τα καταφέρνω. Θα εντοπίσεις και θα γίνεις συνειδητός σε προβληματικά μοτίβα σκέψης που σε εγκλωβίζουν σε φαύλους κύκλους που έχουν να κάνουν με το βάρος, το φαγητό και τη δίαιτα. Και όταν γινόμαστε συνειδητοί, σταματάμε να είμαστε δέσμιοι!
  1. Τι σε πάει μπροστά (4 Βίντεο-μαθήματα – Χρόνος: 46 λεπτά)
Μάθε πως να είσαι εύκολα συνεπής. Τι χρειάζεται να κάνεις ώστε να δυναμώσεις. Ποια  είναι τα συστατικά που χρειάζεται να καλλιεργήσεις, συστατικά της συνταγής της επιτυχίας.