Υλικά
(για περίπου 6 Μερίδες)
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 250γρ κιμά χοιρινό
- 500γρ γλικοπατάτες
- 1 ντομάτα τριμένη
- 2 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια τριμμένα σε σκόνη
- 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- Ρίγανη
- Αλάτι – Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 Co στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια. Αν είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε στα 6 για να ψηθούν όλες ομοιόμορφα. Τις μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε τα μπαχαρικά παντού. Στη συνέχεια μεταφέρουμε στο ταψί μας.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, τη ντομάτα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ρίχνουμε λίγο λάδι, ξύδι και όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη επιθυμούμε. Αναμιγνύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτοντας σταδιακά τα τριμμένα παξιμάδια και να αρχίσει το μίγμα να “κρατάει”.
Χωρίζουμε τον κιμά σε μερίδες και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ταψί μαζί με της πατάτες.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό στο ταψί και τοποθετούμε στον φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας και να ψηθούν τα μπιφτέκια μας, περίπου 1 ½ ώρες.