ΥΛΙΚΑ
(4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 500 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 180 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουτάλι χυμό λεμόνι
  • ½ φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 250 γρ. ζυμαρικά τύπου λιγκουίνι
  • Μαϊντανός για γαρνίρισμα
  • Μπούκοβο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Co.
Σε ένα πυρέξ ανακατεύεται τις γαρίδες με το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, το σκόρδο, το βούτυρο, το χυμό λεμόνι και το λευκό κρασί.
Ψήνετε για 10-13 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν και είναι πλήρως ψημένες.
Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντεντε και αφού τα σουρώσετε τα ανακατεύετε μαζί με τις γαρίδες μέχρι να καλυφθούν πλήρως από τη σως με το κρασί.
Γαρνίρετε με μαϊντανό ή μπούκοβο και έτοιμο.


Συνταγή από:
http://bzfd.it/2CfSr3U