ΥΛΙΚΑ
(8 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι ή μαϊντανό, τριμμένο
  • 5 φλυτζάνια καρότο, κομμένο ροδέλες
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 4 φλυτζάνια ζωμό βοδινό ή κοτόπουλο
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Προαιρετικά:
  • 8 πατάτες μικρές, βραστές (μια για κάθε σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε το κρεμμύδι με το σέλερι και αφήνετε για 4-6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι ή το μαϊντανό και ανακατεύτε.

Ανεβάστε την φωτιά στο υψηλό και προσθέστε το καρότο, το νερό και το ζωμό και περιμένετε μέχρι να έρθει σε βράση, χαμηλώστε πάλι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 25 λεπτά.

Μεταφερτέ ποσότητα της σούπας στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλό το μίγμα.
Αν θέλετε να βγει πιο παχύρευστη η υφή της σούπας μπορείτε να προσθέσετε στο μπλέντερ μια μικρή βραστή πατάτα μαζί με τα μπαχαρικά και ανακατεύτε πάλι.


Συνταγή από:
http://bit.ly/2xbXAUg