Τηγανητό “Ρύζι” Αλλιώς

ΡΥΖΙ ΜΡΟΚΟΛΟΥ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
(2 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτάλια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 2 κουτάλια τριμμένη παρμεζάνα και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφής τρίβετε το μπρόκολο μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή για εσάς μορφή ρυζιού.

Σε τηγάνι με μέτρια φωτιά προσθέτετε το λάδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτετε το τριμμένο μπρόκολο με το αλατοπίπερο και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά για να συνδυαστούν τα υλικά.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ακόμα παρμεζάνα αν θέλετε.

 

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ
(2 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 5-6 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ ξερό κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • ½ κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφής τρίβετε το καρότο μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή για εσάς μορφή ρυζιού.

Σε τηγάνι με μέτρια φωτιά προσθέτετε το λάδι με το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε το τριμμένο καρότο με το αλατοπίπερο, το σκόρδο και την πάπρικα και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σερβίρετε και γαρνιρίζετε με μαϊντανό.

 

ΡΥΖΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΜΕ ΛΑΙΜ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΥΛΙΚΑ
(2 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κουταλιά λάδι καρύδας
  • ¼ φλυτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφής τρίβετε το κουνουπίδι μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή για εσάς μορφή ρυζιού.

Σε μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά προσθέτετε το λάδι καρύδας μέχρι να ζεσταθεί, προσθέτετε το τριμμένο κουνουπίδι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε το γάλα καρύδας, με τον χυμό λάιμ και το ξύσμα, ανακατεύετε καλά να συνδυαστούν  και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Σερβίρετε και γαρνίρετε με κόλιανδρο. 

 

ΡΥΖΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
(2 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ ξερό κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι ζωμό λαχανικών
  • ½ φλυτζάνι αρακά μαγειρεμένο
  • 2 αυγά στραπατσάδα
  • 2 κουτάλια σόγια σως
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφής τρίβετε τις γλυκοπατάτες μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή για εσάς μορφή ρυζιού.

Σε μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά προσθέτετε το λάδι με το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε τις τριμμένες γλυκοπατάτες, τα καρότα, το αλατοπίπερο και το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέστε τον αρακά, το αυγό και την σόγια σως και ανακατέψτε καλά επιτρέποντας σε όλα τα υλικά να ζεσταθούν

Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι. 

 

Συνταγή από:
http://bit.ly/2yeOwSu