Αλήθεια; Άνοιξες το συγκεκριμένο post…

Θα χρειαστεί να σε προβληματίσουν δύο πράγματα πριν ξεκινήσεις

  1. Οι ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ σου!

Είναι αυτές που σε ΜΑΤΑΙΩΝΟΥΝ. Οι προσδοκίες είναι αυτές που σε κάνουν να αισθάνεσαι πληγωμένος, απογοητευμένος και προδομένος από τον εαυτό σου, τους συνανθρώπους σου, το σώμα σου, το μεταβολισμό σου ..αυτό όμως δεν είναι αλήθεια …είναι μια παραμόρφωση.  Δεν φταίει ο μεταβολισμός σου όταν εσύ (ή ο διαιτολόγος σου) εντελώς αυθαίρετα θέτεις ένα στόχο απώλειας π.χ 1κιλό / εβδομάδα (πόσο μάλλον 5 ή 7 κιλά την εβδομάδα). Είναι ρεαλιστικό; Για ποιον; Για εσένα είναι; Πως το ξέρεις; Και μετά; … ε, μετά..βλέπουμε… κάτσε να χαθούν πρώτα τα κιλά όσο πιο γρήγορα γίνεται και μετά θα έχουν λυθεί όλα μας τα προβλήματα… πόσο αληθές είναι αυτό; Και πόσο περισσότερο ματαιωτικό να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε ένα εβδομαδιαίο «μαρτύριο» πίνοντας «βατραχόζουμο» και τα κιλά που θα φύγουν να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στρογγυλά και φέρνοντας μαζί μια όρεξη ακόρεστη… τι θα κάνεις τότε; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις;

  1. Οι δίαιτες των «ειδικών»

Υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα και λόγοι που οι δίαιτες δεν δουλεύουν που πραγματικά θα μπορούσαν να γραφτούν βιβλία.

Ένας βασικό πρόβλημα είναι ότι : πολλές διάσημες, ψαγμένες, πετυχημένες, προχωρημένες, μοντέρνες, γρήγορες και τέλος πάντων «ιδιαίτερες» δίαιτες βασίζονται σε ανοησίες. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη, και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι είναι επικίνδυνες. Τόσο οι δίαιτες όσο και οι «ειδικοί» που στέκονται πίσω από γραφεία και τις πουλούν έχοντας ψεύτικα ή καθόλου πτυχία στους τοίχους τους.

Πάρ’ το απόφαση:

Το σώμα μας δεν μπορεί να αφήσει να φύγει με φυσικό τρόπο τόσο βάρος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα παρά μόνο σε ΜΙΑ περίπτωση. Το άτομο που χάνει φυσικά τόσα κιλά, τόσο γρήγορα είναι : γυναίκα έγκυος που γεννά και γυρνά σπίτι 4 ημέρες μετά με ένα μωρό 3κιλά στην αγκαλιά και 7κιλά ελαφρύτερη.

 

Συμβουλή:

Σταμάτα να ψάχνεις μαγικά χάπια. Αν υπήρχαν, οι κολοσσοί των φαρμακευτικών θα τα είχαν ανακαλύψει- προωθήσει και αν όντως δούλευαν δεν θα υπήρχαν παχύσαρκοι ανάμεσά μας.  Αυτό όμως δεν συμβαίνει και δεν πρόκειται να συμβεί γιατί πολύ απλά η παχυσαρκία είναι μια νόσος πολυπαραγοντική. Έχει να κάνει με τη βιοχημεία του σώμα (που η λάθος τροφή και το παραπάνω λίπος την αλλοιώνουν έξτρα εις βάρος του υπέρβαρου). Έχει να κάνει με συναισθηματικούς παράγοντες και έχει επίσης να κάνει με εσφαλμένες αντιλήψεις, αυτόματες σκέψεις και τυποποιημένες συμπεριφορές που αφορούν την διατροφή μας. Δεν υπάρχει χάπι, ούτε μαγικά. Η υγεία είναι ένα αγαθό που κατακτάται και δεν πωλείται ούτε στα φαρμακεία, ούτε στα γραφεία μας. Το σώμα σου είναι ο ναός της ψυχής σου, και αφορά εσένα και μόνο εσένα πως θα του φέρεσαι. Είναι δικαίωμά σου και ευθύνη σου. Ανέλαβε λοιπόν την ευθύνη του εαυτού σου!

Υ.Γ: Σε ευχαριστώ που άνοιξες το post, γιατί για εμένα είναι ένα πείραμα η συγκεκριμένη δημοσίευση. Κοινοποίησε ελεύθερα!