Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 3 κουτάλια μέλι (προσθέστε 1 επιπλέον αν θέλετε η μαρμελάδα να είναι έξτρα γλυκιά)
  • 2 κουτάλια σπόρους chia

Εκτέλεση

Προθερμάνετε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τις φράουλες και το μέλι.

Όταν οι φράουλες αρχίσουν να μαλακώνουν ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και μόλις φτάσουν στο σημείο που αρχίζουν να λιώνουν χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να λιώσουν τελείως και αφήστε το μίγμα να φτάσει σε βρασμό.

Προσθέτετε τους σπόρους chia και συνεχίζετε να ανακατεύετε που και πού για περίπου 15 λεπτά και ύστερα αφαιρέστε από τη φωτιά.

Αν είσαστε ευχαριστημένοι με την υφή της μαρμελάδας βάλτε την σε ένα βάζο και αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Αν θέλετε να έχει πιο απαλή υφή περάστε την από το μπλέντερ πριν την βάλετε να παγώσει.

Συνταγή από:
https://bit.ly/2teyGUk