ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο βάζο προσθέτουμε τα υλικά το κλείνουμε και ανακινούμαι καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Το ντρέσινγκ αντέχει στο ψυγείο για 1-2 βδομάδες.

  1. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

    3 κουτάλια μουστάρδα Dijon

    3 κουτάλια μέλι

    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    1 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο

    Αλάτι

    Πιπέρι

  2. ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

    2 κουτάλια τριμμένο σκόρδο

    2 κουτάλια μουστάρδα Dijon

    ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

    ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

    ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

    1 φλιτζάνι κραμβέλαιο

    Αλάτι

    Πιπέρι

  3. ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

    3 κουτάλια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

    1 κουταλιά σκόρδο τριμμένο

    1 κουταλάκι πιπέρι τσίλι σκόνη

    1 κουταλάκι πάπρικα σκόνη

    1 κουταλάκι σάλτσα Worcestershire

    2 κουτάλια μέλι

    1 κουταλιά μουστάρδα Dijon

    ½ φλιτζάνι κέτσαπ

    ½ φλιτζάνι κόκκινο ξύδι

    ½ φλιτζάνι κραμβέλαιο

    Αλάτι

    Πιπέρι

  4. ΙΤΑΛΙΚΟ

    1 κουταλιά σκόρδο τριμμένο

    1 κουταλιά ρίγανη τριμμένη

    2 κουτάλια μαϊντανός ψιλοκομμένος

    1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο

    1 φλιτζάνι λευκό ξύδι

    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

  5. ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

    1 φλιτζάνι γιαούρτι

    φλιτζάνι μαγιονέζα

    1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

    1 κουτάλια θυμάρι ψιλοκομμένο

    1 κουταλιά σκόρδο σκόνη

    1 κουταλιά κρεμμύδι σκόνη

    2 κουτάλια μαϊντανό ψιλοκομμένο

    3 κουτάλια χυμό λεμονιού

    ¼ φλιτζάνι γάλα

    Αλάτι

    Πιπέρι

  6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ

    2 κουτάλια ελιές καλαμών σε ροδέλες

    1 κουτάλια σκόρδο τριμμένο

    2 κουτάλια ρίγανή τριμμένη

    2 κουτάλια χυμό λεμόνι

    ½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινο

    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

  7. ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΙΜ

    1 κουταλιά  σκόρδο τριμμένο

    1 κουταλιά ρίγανη τριμμένη

    1 κουταλιά chipotle τσίλι

    1 κουταλιά πάπρικα

    3 κουτάλια σιρόπι αγαύης

    ¾ φλιτζάνι χυμό λαιμ

    1 φλιτζάνι κραμβέλαιο

    Αλάτι

    Πιπέρι

  8. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΜΕΛΙ

    ½ φλιτζάνι πικάντικη μουστάρδα σκόνη

    ½ φλιτζάνι μέλι

    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    ½ μηλόξυδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

  9. ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

    1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη

    1 κουτάλια κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

    1 κουταλιά πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη

    ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

    1 κουταλιά καβουρδισμένο σουσάμι

    ½ φλιτζάνι φυστικέλαιο

    ½ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού

    2 κουτάλια σουσαμέλαιο

    ½ φλιτζάνι σόγια σως

Συνταγή από:
http://bzfd.it/2jSc5L3