Δεν μπορώ να χάσω κιλά με τίποτα!

Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές η απώλεια βάρους μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολη, ίσως και αδύνατη (όχι μόνο για τους διαιτώμενους αλλά και για τους διαιτολόγους…) Μπορεί να υπολογίζετε τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες, να τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, να ασκείτε τακτικά και να κάνετε όλα τα άλλα πράγματα που είναι γνωστά ή διαβάζετε για να υποστηρίξετε το σχέδιο σας αλλά η ζυγαριά δεν σας κάνει το χατίρι… αν όμως σας παρηγορεί, μάθετε ότι είναι πολύ συνηθισμένο.

Πολλά μπορούν να γίνουν.

Την προσοχή σας όμως σε «μαγικές» συνταγές του ιντερνετ. Το να αλλάξουμε το σώμα μας, τη διατροφή μας  είναι μια διαδικασία που σίγουρα δεν είναι εύκολη, γρήγορη και χωρίς κόπο!

Κάντε όμως μια αρχή παρατηρώντας τον εαυτό σας. Δείτε το άρθρο που κλικάρατε. Έναν αρνητικό – προβληματικό τίτλο:  «Δεν μπορώ να χάσω κιλά με τίποτα!»

Μα με τίποτα;

Τις περισσότερες φορές σαμποτάρουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας να αποτύχει και το καταλαβαίνουμε αν παρατηρήσουμε τις λέξεις που χρησιμοποιούμε και τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε στον εαυτό μας.

Δεν σου λέω ότι αν αλλάξεις λέξεις και φράσεις θα αδυνατίσεις. Σου λέω όμως ότι ίσως κάτι θα αλλάξει. Σου λέω επίσης ότι λύσεις πάντα υπάρχουν.  Αρκεί να βρούμε τις κατάλληλες. Και οι κατάλληλες λύσεις βρίσκονται μόνο αν εξατομικευτούν.

Θα το καταλάβεις γιατί η λύση που θα σου ταιριάζει θα σε κάνει να νιώθεις καλά και να δείχνεις καλά. Γιατί δίαιτα την οποία δεν απολαμβάνεις, είναι μια δίαιτα καταδικασμένη να αποτύχει.