ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουτάλι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλάκι πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 στικ σέλερι
  • 3 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
  • ½ φλυτζάνι πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 ½ φλυτζάνια λαχανίδα, κομμένη σε κομμάτια
  • 6 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι κουρκουμάς
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι

Προαιρετικά:

  • 3 φλυτζάνια σπανάκι ή λαχανίδα
  • 3 φλυτζάνια κοτόπουλο βραστό
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε το κρεμμύδι, τα πράσα, το καρότο, το σέλερι και την πιπερόριζα, αφήνετε στη φωτιά ανακατεύοντας συχνά για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε την λαχανίδα, και μαγειρέψτε για ακόμα 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε το ζωμό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το αφήνετε μέχρι να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράζει για 15 λεπτά.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε το σπανάκι ή το κοτόπουλο και να αφήσετε να σιγοβράσει για ακόμα 15 λεπτά.

Δοκιμάστε και προσθέστε όσο επιπλέον επιθυμείτε από τα μπαχαρικά και είσαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.

Tip Γεύσης:

Αν η γεύσεις από την πιπερόριζα, τον κουρκουμάς ή το σκόρδο είναι πιο έντονες από όσο επιθυμείτε, προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει λίγο ακόμα ανακατεύοντας συχνά.


Συνταγή από:
http://bit.ly/2gXxXAF