ζωή και καθημερινότητα

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μια απλή συμβουλή που ήταν χρήσιμη για μένα σε αγχωτικές, και δύσκολες στιγμές στη ζωή μου. Είναι απλώς μια ερώτηση – αγαπώ τη δύναμη των ερωτήσεων, μας ξεκουνάει…

Η ερώτηση λοιπόν είναι:

«Ποια είναι η μεγαλύτερη ρουφήχτρα ενέργειας στην ζωή μου τώρα;» ή αλλιώς τι μου απομυζεί την ενέργεια μου μέσα στην καθημερινότητα.

Η απάντηση στην ερώτηση ποτέ δεν είναι δεδομένη. Το θέμα είναι ότι αν αναρωτηθείς, ξέρεις. Έτσι μπορεί να διαπιστώσεις ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τοξικό άτομο στη ζωή σου ή ότι η χρήση των σόσιαλ σου ρουφά πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου σου ή σου «χαλάει» ή ότι η εργασία που έχεις αναλάβει και ακόμη δεν έχεις παραδώσει, έχει αρχίσει και γίνεται βραχνάς..

Ωραία, το έχουμε! Απάντηση στην πρώτη ερώτηση: «είναι αυτό!» και προχωράμε στην δεύτερη φάση: «Ποιο είναι το ένα πράγμα που μπορώ να κάνω για αυτό;»

Ίσως κάτι να μπορείς να κάνεις ώστε να σταματήσεις τη διαροή της ενέργειας. Για χάριν των παραδειγμάτων (που είναι προσωπικά), να σας πω ότι αποφάσισα να κάνω πολύ λιγότερη παρέα με το συγκεκριμένο άτομο και να περνάω χρόνο με ανθρώπους που μου δίνουν καλύτερη ενέργεια. Όσον αφορά τα σόσιαλ, απεγκατέστησα τις εφαρμογές από το κινητό μου και παρακολουθώ πλέον μόνο μια ή δύο φορές την ημέρα όταν ανοίγω τον υπολογιστή. Τέλος όσον αφορά ανολοκλήρωτες εργασίες αποφάσισα ότι θα αφιερώνω 10’ την ημέρα – κάθε μέρα- για να δουλεύω προς την ολοκλήρωσή τους.

Για κάποιες περιπτώσεις μπορεί η λύση να μην υπάρχει ή να μην είναι εύκολη η εμφανής. Τότε μια καλή ιδέα είναι να βρεις μικρότερες διαρροές ενέργειας στην ζωή σου και στην καθημερινότητά σου και να κάνεις κάτι για αυτές.

Αφίερωσε λίγα λεπτά ή μια ώρα από την ημέρα σου για να συνδέσεις μόνο μία από αυτές τις μεγαλύτερες διαρροές και θα έχεις περισσότερη ενέργεια για να ξοδέψεις σε ό, τι πραγματικά έχει σημασία για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Και μην ξεχνάς να φροντίζεις πάντα τον εαυτό σου!

 

Εικόνα από το Unsplash, credits to @anniespratt