Τι να κάνω με τη διατροφή μου το Πάσχα; Πόσο μαγειρίτσα να φάω; Να προτιμήσω αρνί ή κατσίκι; Τα τσουρέκια παχαίνουν πολύ; Αλκοόλ θα πιω; Πως θα αντισταθώ όταν θα είναι όλες οι λιχουδιές πάνω στο τραπέζι;

Ερωτηματικά που πραγματικά ακούμε στα γραφεία μας επίμονα κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες. Ερωτηματικά που βασανίζουν τους απανταχού διαιτώμενους όπου και να βρίσκονται και από όποιον ειδικό και αν παρακολουθούνται.

Κλήθηκα να γράψω ένα άρθρο για τις γιορτές για την πασχαλινή διατροφή και πραγματικά, βαριόμουν. Αρνούμαι μετά από 13 χρόνια εμπειρίας να δώσω ανούσιες συμβουλές που δεν έχουν καμία εφαρμογή τις γιορτινές ημέρες. Έτσι λοιπόν θα απαντήσω σε όλα τα παραπάνω με την πιο ουσιαστική συμβουλή που λέω και μοιράζομαι με όλους τους πελάτες που έχω την τύχη να συνεργάζομαι.

 • Τι να κάνω με τη διατροφή μου το Πάσχα;
  Να την ξεχάσεις!
 • Δηλαδή πόσο μαγειρίτσα επιτρέπεται να φάω;
  Όσο θέλεις μέχρι να νιώσεις ότι καλύφτηκες. Λες και την βρίσκεις στο τραπέζι σου συχνά. Πρόκειται για ένα πιάτο που το τρώμε μια φορά το χρόνο. Πάρε την γευστική απόλαυση και τις γευστικές μνήμες που σου ξυπνά και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
 • Να ψήσουμε αρνί ή κατσίκι; Πιο έχει λιγότερα λιπαρά;
  Ότι σου πουλήσει και εγγυηθεί ο κρεοπώλης σου. Και τα δύο έχουν λιπαρά. Και αποδέξου ότι τις ημέρες των εορτών θα φάμε πιο λιπαρά από ότι τον υπόλοιπο χρόνο.
 • Αλκοόλ να πιώ;
  Όχι να κάθεσαι να κοιτάς τους άλλους που πίνουν και τσουγκρίζουν τα ποτήρια σου και να μείνεις με το παράπονο. Μα καλά πλάκα κάνεις; Πρόσεχε μόνο να πιείς τόσο όσο να σε κάνει ευχάριστο στην παρέα σου και στον εαυτό σου.
 • Πως θα μπορέσω να τηρήσω τη διατροφή μου και να αντισταθώ στους πειρασμούς που θα υπάρχουν στο τραπέζι
  Δεν θα μπορέσεις. Αποδέξου το. Δεν πρέπει να μπορέσεις ούτε για εσένα ούτε για τη δίαιτά σου. Δεν υπάρχει πρόγραμμα και οδηγίες για τις γιορτές. Η μόνη οδηγία είναι να έχεις ένα ελεύθερο πρόγραμμα.

Το σημαντικό σε όλο αυτό είναι να θυμόμαστε να βάζουμε μια τελεία. Να έχουμε συμφωνήσει με τον εαυτό μας ότι από την Τρίτη μπαίνουμε ξανά στην φυσιολογική μας ρουτίνα. Αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε με πολύ περισσότερο κέφι και διάθεση αρκεί να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να παραστρατήσει και να βγει και λίγο εκτός προγράμματος. Το ελεύθερο πρόγραμμα είναι ένα δώρο που κάνουμε και στον οργανισμό μας (γιατί από βιοχημική άποψη βοηθά το μεταβολισμό να ξεμπλοκάρει) και στην ψυχολογία μας γιατί μη ξεχνάμε ότι η δίαιτα ξεκινά από το μυαλό.

Συμφώνησε λοιπόν (για να είμαστε δίκαιοι κυρίως με τον εαυτό μας) ότι η δίαιτα είναι ελεύθερη για φέτος το Πάσχα!

Καλή Ανάσταση!!!