Μπες στους Περιπατητές!

service1

Το περπάτημα είναι άσκηση, είναι υγεία, είναι ευεξία και είναι ο τρόπος να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο.

Για όλα αυτά που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας, οργανώνουμε τους “Περιπατητές”: μια κοινότητα ανθρώπων που βρίσκουμε την εσωτερική μας ισορροπία περπατώντας. Και, γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί το περπάτημα:

  • Μειώνει την επιθυμία για γλυκό
  • Οξύνει τη σκέψη και τη φαντασία μας, σκεφτόμαστε πιο καθαρά και βρίσκουμε λύσεις
  • Βοηθά το μεταβολισμό
  • Είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα περιορίζοντας ακόμη και την επίδραση γονιδίων που προάγουν την αύξηση του βάρους
  • Ανακουφίζει πόνους στις αρθρώσεις
  • Δυναμώνει την καρδιά μας
  • Μειώνει το κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου

Οι Περιπατητές θα γίνουν μια νέα σου συνήθεια, εύκολα: χρειάζεσαι λίγο χρόνο, το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και χωρίς δέσμευση, θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους και θα μοιραστείς την απόλαυση του βηματισμού, στην ουσία της. Για τις διαδρομές μας, έχουμε επιλέξει, για αρχή, τον Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι, γιατί έχει όλα τα απαραίτητα “συστατικά”.

Το περπάτημα σε ένα όμορφο και χαλαρό περιβάλλον βοηθά να απελευθερωθεί η ένταση από το σώμα, λειτουργεί ως αγχολυτικό και προάγει την έκκριση ενδορφινών (ορμόνες της ευτυχίας). Έτσι, λοιπόν, βιώνουμε σημαντικές αλλαγές στην ψυχική μας κατάσταση. Η επαφή και μόνο με την φύση, τον φρέσκο αέρα είναι ένα από τα καλύτερα «φάρμακα» απέναντι στην φρενίτιδα και το άγχος, βασικούς ενόχους της εποχής.  Αν και το περπάτημα είναι κάτι πολύ απλό που συμβαίνει τη στιγμή που το ένα πόδι θα πατήσει μπροστά στο άλλο και εναλλάξ, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι περπατήματος και όσο και να ακούγεται περίεργο πολλοί διαφορετικοί τρόποι να περπατήσεις(!) Όποιον τύπο κι αν διαλέξεις να κάνεις, σίγουρα θα επωφεληθείς. Ανάλογα με το τι στόχους έχεις θέσει, θα χρειαστείς κι έναν διαφορετικό τρόπο βαδίσματος. Μαζί στους περιπάτους μας θα κάνουμε «διαλλειματικό» περπάτημα.

Σε αυτόν τον τύπο, εναλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το γρήγορο περπάτημα με πιο αργό και μέτριου ρυθμού βάδισμα, ώστε να προλαβαίνουμε να ξεκουραστούμε. Η προπόνηση υψηλής έντασης με διαλείμματα χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από κορυφαίους αθλητές που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αλλά και απλούς ασκούμενους. «Καίει» περισσότερες θερμίδες και παράλληλα αποτελεί την τέλεια λύση για όσους χρησιμοποιούν την δικαιολογία «Δεν έχω χρόνο για γυμναστική», καθώς μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.

Εμείς βάζουμε την παρέα που λειτουργεί κινητοποιητικά στην άσκηση, την τεχνογνωσία, διαλέγουμε τη διαδρομή και αναλαμβάνουμε όλα τα διαδικαστικά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να έρθετε φορώντας άνετα ρούχα και παπούτσια (για το κατάλληλο ντύσιμο ανάλογα με τον καιρό και τα παπούτσια θα μιλήσουμε εκτενώς και περπατώντας…) και ένα μπουκαλάκι νερό!

Πληροφορίες:

Συνάντηση στην είσοδο του Βοτανικού Κήπου

Δευτέρα & Πέμπτη πρωί 9:30 – 10:15πμ 

Τρίτη απόγευμα 
(οι ώρες αλλάζουν ανάλογα με το ωράριο του κήπου και υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση στους συμμετέχοντες)

Πακέτο 6 περιπάτων 24 ευρώ

Απαραίτητη πριν η επικοινωνία για κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσης σας περιμένουμε εδώ: 210 5322383