Οι διακοπές τελείωσαν (για τους περισσότερους τουλάχιστον) και μπαίνει το φθινόπωρο, δυναμικά. Δυναμικά όχι από άποψη καιρικών συνθηκών αλλά υποχρεώσεων. Σεπτέμβριος ένας μήνας γεμάτος σχέδια και προσδοκίες. Ένας μήνας επαναφοράς και οργάνωσης. Σχεδιασμός και προγραμματισμός της σεζόν.

 

Προσοχή σε παγίδες.
Πολλές φορές με τον ενθουσιασμό μας ακόμη στις βαλίτσες του καλοκαιριού γεμίζουμε με προσδοκίες το πρόγραμμα, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές μας ή το χρόνο μας. Αποτέλεσμα η πραγματικότητα που «στήνουμε» να θυμίζει αγώνα δρόμου. Αγώνας δρόμου αντοχής ή σπριντ ότι και να φανταστείς μου κάνει. Το θέμα είναι ότι περιμένουμε μετρώντας μέρες στο ημερολόγιο μέχρι την επόμενη αργία ή διακοπές ή τα Χριστούγεννα ή χειρότερα για κάποιους το επόμενο καλοκαίρι… αυτό όμως ποτέ δεν είναι αρκετό. Οι μπαταρίες «αδειάζουν» γρήγορα. Οι μπαταρίες μας θέλουν φόρτιση συχνότερα. Οπότε σημαντικό είναι να βρίσκουμε ανάπαυλα και να προγραμματίσουμε «διακοπές» μέσα στο πρόγραμμα τις καθημερινότητάς μας, της ημέρας μας, της εβδομάδας μας.Ο σχεδιασμός του Σεπτεμβρίου που για τους περισσότερους σηματοδοτεί το σχεδιασμό ολόκληρης της σεζόν και το νόημα είναι να κάνει την καθημερινότητά μας όμορφη και να ζούμε και να αναπνέουμε μέσα σε αυτή. Δεν επιβιώνω απλά, αλλά ζω. Χρειάζομαι χρόνο & χώρο να αναπνέω μέσα στη ρουτίνα που θα «στήσω». Χρειάζεται να είμαι δίκαιος με τις ανάγκες μου και τις αντοχές μου.

Η συμβουλή μου:
Φέτος, ότι και αν κάνεις μην παραλείψεις στον σχεδιασμό σου να κάνεις χρόνο και χώρο για εσένα. Χώρο που θα σε ξεκουράζει , χρόνο ποιοτικo.

 

Απάντησε ειλικρινά στον εαυτό σου

  • Πως θέλω να ζήσω;
  • Τι με κάνει να νοιώθω καλά;
  • Πως συγκεκριμένα φορτίζω τις μπαταρίες μου; Τι χρειάζομαι;
  • Τι σκέφτομαι και συμβαίνει όταν είμαι στα καλύτερά μου; Πως / πόσο συχνά μπορώ να το προσαρμόσω στην καθημερινότητά μου;