Υλικά
- 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
- 1 αυγό
- ½ φλ. γάλα
- 1 ½ φλ νιφάδες βρώμης
- 2 κγλ μπέικιν παουντερ
- 1 βανίλια
- ¼ κγλ αλάτι
- ½ κγλ κανέλα
- Λάδι για το τηγάνι
- Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ αναμιγνύεται όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Αν νιώθετε ότι το μίγμα σας είναι αρκετά ρευστό προσθέστε επιπλέον νιφάδες βρώμης, μέχρι να έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε. Φροντίστε το τελικό μίγμα να διατηρεί κάποια ρευστότητα.
Σε μέτρια φωτιά προθερμάνετε το τηγάνι που έχετε επαλείψει με το λάδι. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί ρίχνετε σε τμήματα το μίγμα σας.
Αφήνετε τις τηγανίτες για 2-4 λεπτά σε κάθε πλευρά ,ή μέχρι να δείτε ότι αρχίζουν να σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια τους και αναποδογυρίζεται όταν ροδίσουν ελαφρά.
Εάν οι τηγανίτες ροδίζουν πιο γρήγορα χαμηλώστε τη φωτιά. Όταν είναι έτοιμες αφαιρείτε και επαλείφετε πάλι με λάδι πριν επαναλάβετε τη διαδικασία.
Σερβίρετε με μέλι και φρούτα αν επιθυμείτε.